Page 72 - Txerri festa beheko plazan
P. 72

70














                                          Txorizoa

                                                                                                        Txerri hankak saltsan
                       Osagaiak:
                          Gatza, baratxuri asko, hestea eta txerri                          Osagaiak:

                          haragia.                                                            Txerri hankak, olioa, baratxuria, tipula, piper
                        Nola egiten den, pausoz pauso:                                        berdea, porrua, azenarioa, arrautzak, irina eta
                                                                                              koñak pixka bat.
                          Lehenengo, haragia txikitu makinan.
                          Ondoren, baratxuriak trapu batean                                Nola egiten den, pausoz pauso:
                          bildu eta zanpatu, eta haragi artean
                          jarri sakabanatuta. Trapu berean lau                                Lehendabizi, txerri hankak egosi ordu eta erdi
                          egunez eduki eta egunero nahastu. Lau                               batean. Ondoren ura kendu eta hozten utzi.
                          egunetara, piper goxoa nahastu eta                                 Gero, arrautza eta irinarekin igurtzi eta frijitu.
                          hesteetan sartu.                                                   Azenarioa,tipula, baratxuria, porrua eta piper
                                                                                             berdea txikitu, eta zartaginera bota; ondo
                           Txorizo masa hesteetan sartu ondoren,                             frijitu ondoren, bota ur pixka bat eta koñaka.
                           hesteok puskatan moztu eta bi                                     Bukatzeko, pasapurean pasa dena, eta txerri
                           muturrak lotu behar dira, listariaz.                              hankak saltsatan jarri eta irakinarazi.
                           Gero, banaka sekatzen jarri, zintzilik,                           On egin!
                           etxeko ganbaran, esate baterako;
                           hamabost egunez, gutxi gorabehera. Eta
                           sekatzean, jan.


                                                                                                                  Antzietako M. Kristina Elolak
                                          Elizegiko Ixabel Urruzolak                                                           emandako errezeta
                                                    emandako errezeta











                                                    Ixabelek eta M. Kristinak bi errezeta horiek etxean ikasiak dituzte, gaztetan.
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77