Page 72 - Txerri festa beheko plazan
P. 72
70
Txorizoa
Txerri hankak saltsan
Osagaiak:
Gatza, baratxuri asko, hestea eta txerri Osagaiak:
haragia. Txerri hankak, olioa, baratxuria, tipula, piper
Nola egiten den, pausoz pauso: berdea, porrua, azenarioa, arrautzak, irina eta
koñak pixka bat.
Lehenengo, haragia txikitu makinan.
Ondoren, baratxuriak trapu batean Nola egiten den, pausoz pauso:
bildu eta zanpatu, eta haragi artean
jarri sakabanatuta. Trapu berean lau Lehendabizi, txerri hankak egosi ordu eta erdi
egunez eduki eta egunero nahastu. Lau batean. Ondoren ura kendu eta hozten utzi.
egunetara, piper goxoa nahastu eta Gero, arrautza eta irinarekin igurtzi eta frijitu.
hesteetan sartu. Azenarioa,tipula, baratxuria, porrua eta piper
berdea txikitu, eta zartaginera bota; ondo
Txorizo masa hesteetan sartu ondoren, frijitu ondoren, bota ur pixka bat eta koñaka.
hesteok puskatan moztu eta bi Bukatzeko, pasapurean pasa dena, eta txerri
muturrak lotu behar dira, listariaz. hankak saltsatan jarri eta irakinarazi.
Gero, banaka sekatzen jarri, zintzilik, On egin!
etxeko ganbaran, esate baterako;
hamabost egunez, gutxi gorabehera. Eta
sekatzean, jan.
Antzietako M. Kristina Elolak
Elizegiko Ixabel Urruzolak emandako errezeta
emandako errezeta
Ixabelek eta M. Kristinak bi errezeta horiek etxean ikasiak dituzte, gaztetan.